achtergrondplaatje voor hoofdpagina

Welkom op deze pagina van Erik Vlemmix

Hoe het allemaal zo gekomen is lees je hier…


Nikky... M'n vliezen zijn gebroken!!

Dinsdag ochtend, 29 september 2009 om 01:31u werd Anouk plotseling wakker met een heel apart gevoel. Ze was helemaal nat! Dus meteen Nikky wakker gemaakt en die ging nadat het goed tot hem doorgedrongen was meteen aan de slag met handdoelen om het bed droog te maken. Meteen begonnen de weeën goed op gang te komen en binnen een paar uur was Anouk al goed aan het puffen om de weeën op te vangen.

Toen is de verloskundige gebeld en die kwam een half uurtje later(om 04:00u) eens kijken. Alles zag er goed uit en Anouk had al 3 cm ontsluiting! Om 08:00u zou ze terug komen en toen ze weer terug was had Anouk al 6 a 7 cm ontsluiting... Het ging lekker snel en dus besloten we om maar meteen naar het ziekenhuis te gaan. Volgens de verloskundige zouden we vroeg in de middag ons kleintje vasthouden...

Eenmaal in het ziekenhuis aangekomen zijn we geinstalleerd en ging het rustig verder... 

Net in het ziekenhuis  Net in het ziekenhuis

Totdat Anouk op 8 cm kwam en bleef, de weeën afnamen en het hele verhaal eigenlijk stopte.
Meteen werden we overgedragen aan het ziekenhuis en Anouk werd aan een infuus met weeënopwekkend middel gelegd. Maar omdat dat erg langzaam opgebouwd moet worden duurde het ruim 4 uur voordat de weeën weer langzaamaan op gang kwamen. Het is dan 15:00u... De weeën komen weer goed op, maar de ontsluiting vodert niet goed. Anouk moet op allerlei manieren gaan liggen en de verpleegkundigen en verloskindigen van het ziekenhuis wisten niet goed wat er aan de hand was. Uiteindelijk werd bij 9 a 10 cm een echo apparaat gehaald en toen was het meteen duidelijk... Erik lag toch verkeerd!

Hij lag met zijn hoofd naar boven te kijken, in plaats van naar beneden. De Kaa ligging, beter bekend als een "sterrenkijker". Een van de typerende kenmerken is dat de baby op een gegeven moment klem komt te zitten in het bekken en de bevalling dus stopt omdat de baarmoedermond niet meer gestimuleerd wordt door het hoofdje.

De gynaecoloog werd opgepiept, maar die stond natuurlijk nét in de ok. Dus kon Anouk opnieuw verder gaan met het opvangen van persweeën gedurende anderhalf uur.
Anouk heeft het fantastisch gedaan, want toen de gynaecoloog kwam (het is nu inmiddels 19:30u) kon hij meteen voelen dat het hoofdje goed genoeg lag voor de vacuüm pomp. Alles werd klaargezet en Anouk kreeg een lokale verdoving waarna de knip werd gezet en de vacuüm pomp op het hoofd van de baby werd geplaatst. Na 3 flinke persweeën en heel wat werk van de gynaecoloog was daar om 19:51u tot grote opluchting van Anouk eindelijk ons kleintje.

Het duurde niet lang voordat Anouk doorhad dat het een jongentje was en ze heeft wel
20 x "Hallo klein mannetje van me, hallo Erik! We weten eindelijk wie je bent, je bent Erik!!" uitgeroepen.

Natuurlijk mocht Nikky de navelstreng doorknippen en da's best een taai geval!

Net geboren!  Navelstreng

Daarna werd Erik gewassen, gemeten en gewogen. Omdat hij ontzettende hoofdpijn had van de vacuüm cup hebben ze de lengte maar een keer heel voorzichtig gemeten en besloten dat het 50 cm was.

Daar is 'ie dan!

Erik Vlemmix, geboren in het Groot Zieken Gasthuis in 's-Hertogenbosch op 29 september 2009 om 19:51u. Weegt 4120 gram en meet 50 cm. En dit is 'm:

Erik Erik

Vervolgens lekker met mama naar de afdeling waar ze allebei een nachtje moesten blijven. Erik kreeg namelijk eerst nog een onderzoek van de kinderarts voordat hij samen met Anouk naar huis mocht.
De volgende ochtend wordt je dan gewassen in een Tummy Tub, een heel aparte belevenis!

Erik Erik Erik

Eindelijk, ze mogen mee naar huis

De volgende ochtend is Nikky er mooi op tijd en mogen Erik en Anouk meteen mee naar huis, eerst nog eens een goede foto van de plek op zijn hoofd waar de vacuüm cup heeft gezeten.

Erik

En dan mag 'ie mee naar huis, maar of Erik dat zo leuk vindt...?!

Erik

Thuis met z'n drietjes

Eenmaal thuis gekomen is het een drukte van jewelste! Omdat Erik rustig is gehouden met paracetamol i.v.m. de zware bevalling heeft 'ie al twee dagen bijna niet gegeten! En ook in het ziekenhuis is 'ie niet gebracht voor de nachtvoeding want dat hoefde niet. Gevolg: Erik is ontroostbaar en heeft erg veel honger. Anouk wil graag borstvoeding geven, maar omdat Erik bijna niet is aangelegd lukt dat op dit moment niet snel genoeg. Erik blijft huilen om eten en zodra hij de borst ziet wordt 'ie ontzettend boos. Daar komt immers bijna niets uit en hij rammelt!
De oplossing: fingerfeeding: met een spuitje een beetje flesvoeding geven in de hoop dat 'ie daarmee voldoende honger gestild krijgt met borstvoeding die Anouk afkolft.

Erik  Erik

Maar inmiddels zijn Anouk en Nikky het er over eens dat borstvoeding niet wil lukken, samen met de lactatiekundige besluiten we dan ook om te stoppen en Erik alleen nog maar flesvoeding te geven.
Ondertussen kan Anouk dan lekker mee gaan draaien in het verzorgen van Erik en dat geeft ook mooie foto's

Anouk en Erik  Anouk en Erik  Anouk en Erik 

Anouk en Erik  Anouk en Erik  Anouk en Erik 

Anouk en Erik  Anouk en Erik  Anouk en Erik

Testen...

Na een hoop bellen met Vivent over wanneer ze komen zijn ze daar dan eindelijk voor de gehoortest en het hielprikje. Natuurlijk stonden wij weer met de fotocamera klaar.

testen  testen  testen
testen  testen

Beneden is alles ook al klaar voor onze kleine man! Oma Gremmen heeft een heel mooi boxkleed gemaakt en Anouk heeft een naamslinger gemaakt. Erik heeft het goed naar zijn zin in zijn box!

box  box

We hebben nog véél meer te vertellen en te laten zien! En dat is te lezen op pagina 2…
^