achtergrondplaatje voor hoofdpagina

Welkom op deze pagina van...

Zwanger!

Op 14 januari hadden we al een vermoeden dat er iets anders was, dus meteen een zwangerschapstest gedaan en die was lichtelijk positief. Een héél klein streepje in het testvlak dat je alleen zag als het licht er goed op stond. Nog een beetje twijfel dus...
Alsof de duivel er mee speelde was er 's avonds een reclame van ClearBlue die geen streepjes geeft, maar met tekst aangeeft of je wel of niet zwanger bent. Da's dus gewoon duidelijk. Anouk had vrijdag een test gekocht en toen Nikky 's middags thuis kwam van z'n werk hebben we meteen een test gedaan. Toen Nikky de handleiding las: "nu 3 minuten wachten en in sommige gevallen staat het er al binnen één minuut" keek Anouk al even op de test: JA! De test was al positief, binnen één minuut! We zijn dus zeker wel zwanger!

Het grote nieuws brengen

Zaterdag vierde Nikky zijn verjaardag en natuurlijk is dat hét moment om het aan iedereen te vertellen! Dus hebben we dat ook gedaan. Nog bedankt voor alle leuke en lieve reacties! Ook hebben we het in de weken erna verteld aan enkele zeer goede vrienden van ons.

De eerste controle

Op dinsdag 17 februari mochten we eindelijk voor de eerste afspraak naar de verloskundige. Wat duren dagen lang dan als je er op moet wachten. Maar uiteindelijk was het dan zover.

Anouk moest een aantal vragen beantwoorden, haar bloeddruk werd gemeten, de urine werd gecontroleerd en ze kreeg een verwijsbrief mee voor bloedonderzoek. Tot zover was alles prima en "volgens het boekje" zei de verloskundige.

En toen... was het echo tijd!
Het kindje liet zich al goed zien en de verloskundige was tevreden met alles wat ze zag. Meteen werd het kindje opgemeten en de lengte (1.92 cm!) kwam overeen met 8 weken en 5 dagen zwangerschap. En dat is precies even ver als we hadden gedacht! Voor zover we nu kunnen berekenen komt ons kindje op 24 september.
We hebben zelfs het hartje al zien kloppen, wat een geweldig mooi moment was dat zeg!

Hieronder vind je dan de eerste foto's van ons kindje:

Foto van de test  De eerste echofoto

Op 16 maart gaan we voor de volgende controle: de 12 weken echo met de "officiële" termijnbepaling. Eens kijken of het dan allemaal nog volgens het boekje verloopt!

De 12 weken controle afgezegd...

Ja hoor... bellen ze vandaag (maandag 9 maart 2009) op dat de verloskundige ziek is en of we de afspraak kunnen verzetten. Ach... dan gaan we toch gewoon een paar daagjes later? We hebben nu een afspraak op 18 maart, dus nog even geduld!

De "13 weken" controle

Zo, woensdagavond 18 maart was het eindelijk zover: de 12 weken controle.
Nadat we kennis hadden gemaakt met de tweede verloskundige kregen we de bloeduitslagen van Anouk te horen. Die waren binnen gekomen en gelukkig waren allemaal goed. Nadat we nog wat vragen hadden beantwoord over hoe het allemaal ging, of Anouk borstvoeding wil gaan geven, of we al kraamzorg hadden geregeld enz. hadden wij ook nog een vraag: Omdat Anouk, naast dat ze veel last had van vermoeidheid en pijnlijke borsten in het begin, nergens last van heeft wilden we weten of we tot de "lucky few" behoren.
Het bleek dat er maar zeer weinig vrouwen zijn die écht zo veel last hebben dat ze dag in dag uit misselijk zijn. Alle horror verhalen op Internet zijn dus redelijk eenzijdig volgens onze verloskundige. We hebben dus op dit vlak ook gewoon een "normale" zwangerschap.

We kregen natuurlijk ook weer een echo om te kijken of alles met de kleine nog in orde was. Helaas is deze echo een beetje vager, maar dat komt omdat de echo nu ook op diepte gaat werken. Ons kindje is inmiddels namelijk 6.63 cm, en da's ruim 3 x zo groot als de vorige keer! We hebben het hoofdje met twee ogen, twee beentjes, twee armpjes en een ruggetraatje gezien. En natuurlijk het kloppend hartje, dat blijft mooi om te zien!
Op de onderstaande foto zie je ons kindje met het hoofdje aan de linker kant.

Foto van de 13 weken echo

Ook begint Anouk al een mooi buikje te krijgen en de eerste positiekleding is dan ook al aangeschaft!
De volgende controle staat gepland op 20 april voor de 16 weken controle. Dan (helaas) geen echo, maar alleen een controle van Anouk en als het goed is krijgen we dan ook het hartje te horen met de doptone. Voordeel is dan wel weer dat we in Sint Michielsgestel op controle kunnen. Dan hebben we meteen ook het consultatiebureau gezien, want de verloskundigenpraktijk is daarin gevestigd.
Dus... Binnenkort meer en dat is te lezen op pagina 2…
^